Skapa digitala lektioner tillsammans med dina elever. Del 3


I detta avsnitt ska vi starta upp och göra basinställningar i webbportalen. Har du genomfört det som har beskrivits i de andra delarna, så kan du titta på filmen och sedan göra samma åtgärder på din dator. Välj HD upplösning om du tycker att det är svårt att läsa texterna i filmen. Uppstarten kommer att ta en stund då de ingående komponenterna måste packas upp och installeras i webbmotorn som följer med i paketet. Webbmotorn är Apache Tomcat, en öppen källkod Webbserver (https://en.wikipedia.org/wiki/Apache_Tomcat) som är gratis att använda. Har du missat de andra avsnitten, så hittar du dem här: https://digitalskola.wordpress.com/2016/02/01/skapa-digitala-lektioner-tillsammans-med-dina-elever-del-1/ och https://digitalskola.wordpress.com/2016/02/02/skapa-digitala-lektioner-tillsammans-med-dina-elever-del-2/

Glöm inte att involvera eleverna i alla faser av installation och uppstart.

När väl webbportalen är uppstartad kan ni låta den vara igång. Vill ni stänga ner den, använd då filen shutdown.bat som finns i samma katalog/mapp som du startade webbportalen i.

I nästa avsnitt kommer jag att beskriva hela proceduren i text och du kommer också att få länkar till hemsidor som använder denna webbportal som motor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s