Mattematchen för grundskolor börjar idag!


Pressmeddelande

Mattematchen för grundskolor börjar idag!

 

Idag börjar Mattematchen i de svenska grundskolorna, en mattetävling som ska vara igång hela våren. Målet med tävlingen är att öka barnens motivation för att lära sig matematik i skolan. Mattematchen är en lekfull tävling där alla deltagare får gratis tillgång till ett digitalt inlärningsverktyg och tävlar om fantastiska priser genom att spela.

I den här tävlingen, som riktar sig till elever i årskurs 1-4 är alla svenska grundskolor välkomna att delta. Majoriteten av skolorna har redan anmält sig. Just nu är det 30% av alla skolor som deltar i tävlingen och målet är att få 40% av alla elever i klasserna 1-4 att delta!

Tävlingen anordnas av 10monkeys – ett spelbolag som utvecklar inlärningsspel för barn.

Utöver gratis tillgång till 10monkeys Math World, har skolorna som deltar i tävlingen chansen att vinna motiverande priser varje vecka. Den klass som samlar in flest poäng under hela tävlingen vinner 25 st. Lenovos surfplattor! Dessutom kan de aktivaste klasserna vinna roliga priser varje vecka!

Motsvarande tävling arrangerades för första gången i Finland under hösten 2014. Sedan dess har Math World använts i majoriteten av de finska skolorna. Enligt en undersökning anser lärarna att appen är ett användbart inlärningsverktyg. 96% av lärarna skulle rekommendera det till andra lärare.

”Vi har använt det här inlärningsverktyget i skolor och det har fångat både eleverna och läraren,” säger Petri Ahokas – en mattelärare som har använt Math World sedan förra sommaren. ”En fördel med digitala inlärningsmaterial är att de är väldigt enkla att använda. Dessutom kan eleverna lösa problemen på en nivå som är passande för dem.” tillägger Petri Ahokas angående fördelarna med digital undervisning.

För mer information:

www.mattematchen.se

Frågor och intervjuförfrågningar:

Maj Jäntti

Projektkoordinator för Mattematchen

maj@10monkeys.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s