Mattematchen – en mattetävling för att motivera elever till att lära sig matematik på ett roligt sätt!


Pressmeddelande

Elever i grundskolorna motiveras på ett roligt och lekfullt sätt att upptäcka matematikens värld. Nästa vecka är det dags för mattetävlingen Mattematchen att dra igång. Målet med tävlingen är att få barnen att känna entusiasm över att lära sig matematik och att främja användandet av digital teknologi som inlärningsverktyg i grundskolor. Mattematchen är en lekfull tävling, där alla deltagande får tillgång att använda 10monkeys Math World gratis. Tävlingstiden är 23.2 – 22.5.2015. Alla svenska grundskoleelever i årskurs 1-4 är välkomna att delta. Tävlingens arrangör siktar på att få 50% av alla elever inom målgruppen att delta i Mattematchen.

Mattematchen anordnas av företaget 10monkeys som utvecklar pedagogiska undervisningsappar och spel. Företaget har också utvecklat inlärningsverktyget Math World som används i tävlingen.

Motsvarande tävling arrangerades för första gången i Finland under hösten 2014. Med över 80 000 deltagande elever fick tävlingen medias uppmärksamhet och var omskriven i de lokala tidningarna. Skolorna gav dessutom mycket positiv feedback och enligt en undersökning ansåg 96% av lärarna att en mattetävling är ett bra sätt för att motivera barnen. 95% av lärarna skulle rekommendera Math World till andra lärare. Den första Mattematchen i Finland var alltså en succé och därför arrangeras nu tävlingen i de andra nordiska länderna.

”Undervisning behöver inte nödvändigtvis vara tråkig och arbetskrävande för att vara effektiv. Spel och lekfulla appar är innovativa områden inom utvecklingen som stöttar undervisningen.” säger Katri Björklund, VDn för 10monkeys Ltd.

För mer information:

www.mattematchen.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s