Skjut iväg dina pilar mot framtiden « IT förändrar skolan


See on Scoop.itDigitala verktyg för lärandet.

Nu skjuter vi iväg pilarna!! Björn Ranelid skanderar om kärlekens pilar, men vi som arbetar i skolan har också pilar att skjuta iväg mot framtiden, våra elever, de kommer att möta en framtid som vi inte kommer att möta, ha jobb …

Björn Ranelid skanderar om kärlekens pilar, men vi som arbetar i skolan har också pilar att skjuta iväg mot framtiden, våra elever, de kommer att möta en framtid som vi inte kommer att möta, ha jobb som vi inte ens vet att de finns just idag. Vår främsta uppgift måste vara att göra dem redo, inte bara för jobb utan för att skapa jobb och att möta det okända med en sund självkänsla och trygghet.
Varför går barnen i skolan?
Varför är barnen i skolan egentligen, är det för att vi lärare behöver arbete, eller för att föräldrarna behöver vara på sitt arbete? Eller är det för att få utveckla sin naturliga lust att lära och upptäcka, att vidareutveckla sina talanger och skjutas iväg med all kraft och support mot framtiden?
Jag tror att vi behöver ny motivation för en ny generation, att komma in i skolan ska inte vara att vända sig bort från världen och att lära för skolan. I skolan ska vi förädla det som eleverna redan kan och lära dem att påverka sin omgivning med hjälp av ny teknik, nya medier och nya idéer. För att helt omfamna barnen behöver vi förstå hur deras värld ser ut och hur analogt och digitalt sitter ihop.

See on andreasskog.wordpress.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s