Varför lyckas inte #entillen kommuner bättre?


Varför lyckas inte #entillen kommuner bättre i lärarförbundets rankning av bästa skolkommun? Vad har man missat? Utnyttjar man verkligen datorerna som ett pedagogiskt verktyg? Eller är mätningen gjord på fel sätt?

Jag är helt övertygad om att, inför man datorer som pedagogiska verktyg i skolan och utbildar lärarna att använda dem på rätt sätt, så kommer resultaten i skolan att höjas. Om man däremot inför datorer utan att ha den pedagogiska planen klar och inte ger lärarna den utbildning och tid som behövs, så blir resultatet därefter. Lärarna måste också få tillgång till nya moderna lärverktyg som passar in i en ”en till en” skola, det går inte att fortsätta med samma verktyg som skolan hade tidigare, för de fungerar inte i den nya digitala skolan. De gamla lärplattformarna är faktiskt uppbyggda efter den skola som fanns före ”ett till ett”, så ta en titt på de nya program och verktyg som är anpassade till den digitala pedagogiken, så kommer ni att förstå att datorer och digitala verktyg kan revolutionera utbildningen.

Tips: Kontakta företaget Promit och få en demonstration av deras Portal, så kommer ni att förstå vad jag menar med verktyg anpassade för den digitala skolan och ”en till en”. Vill ni ha utbildning anpassad till den nya digitala skolan, ska ni kontakta Skol Information Technology Skåne.

Portalen är ett samarbetsprojekt mellan Promit och Skol Information Technology Skåne

1 tanke på “Varför lyckas inte #entillen kommuner bättre?

  1. Jag håller med 🙂 Det räcker inte med att stoppa in datorer utan man måste få in ett helt nytt tänk och kanske även nya möbleringar i klassrummet för att bryta invanda mönster.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s