Bygg ert eget Sociala Nätverk med Skolportalen


I skolportalen kan ni bygga ert egna sociala nätverk, där förvaltning, rektorer, lärare, elever och övrig skolpersonal samarbetar och samverkar.

Genom att skapa samarbetsplatser i Skolportalen kring ämnen eller andra skolfrågor, får ni en ny dynamik i organisationen. Det finns tre typer av samarbetsplatser. Den privata, där platsägaren bestämmer vem som ska ha tillgång, den publika, där alla som vill kan ansluta sig och den begänsade, där man får ansöka om tillgång hos platsägaren. Detta koncept liknar grupper i facebook.

I skolportalen får alla användare egna sidor typ ”Mina sidor”, en öppen och en privat. I den privata kan användaren ha sina egna saker som mail, kalender, dokument, pågående skolarbete m.m. I den öppna presenterar sig användaren för världen, den är som en egen hemsida och användaren bestämmer själv innehållet. Till den öppna delen kan man bjuda in sina vänner (måste vara användare i skolportalen) och låta dem ta del av aktiviteter som man har på gång, tex skriva på sin vägg. Detta liknar funktionerna vänner på facebook och google+.

Andra spännande nyheter är integrationen med Consellor projektplats samt möjlighet att integrera schema, närvarosystem, IUP och allt övrigt som behövs i skolan.

För mer information se Skol IT skåne eller Skolportalen. Du får mina kontaktuppgifter om du klickar här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s