Interaktiv skrivtavla


Har varit ute i skolorna under novemberlovet och utbildat lärare att använda interaktiv skrivtavla (SmartBoard). Jätte roligt att se hur engagerade de är. Utbildningen var  i form av workshop, så att alla kunde känna på och göra något verkligt på tavlan. Detta uppskattades verkligen.

Att använda interaktiviteten på tavlan tillsammans med eleverna, ger mycket mer än att bara visa film eller en presentation. Det finns flera bra pedagogiska program som fungerar väldigt bra att använda på en interaktiv tavla, och med programmet notebook som följer med tavlan, kan läraren skapa egna interaktiva lektioner. Att själv skapa interaktiva lektioner gör också att läraren växer i sin pedagogiska roll och får de samtidigt ett positivt gensvar från eleverna, så växer de ytterligare och känner mer och mer trygghet med verktyget. Det är viktigt att de har möjlighet att skapa lektionerna utanför klassrummet, så tillgången till programvaran måste spridas till alla lärardatorerna. Har då läraren tillgång till en egen dator, blir det mycket lättare för dem att förbereda lektionerna.

Samtidigt kan man också se den interaktiva tavlan som ett verktyg att lära läraren att utnyttja IT i undervisningen och ta bort ”rädslan” från datorer, för plötsligt har läraren tagit kommando över tekniken i klassrummet.

1 tanke på “Interaktiv skrivtavla

  1. Äntligen känns det som om vi kommit loss och är på väg in i den digitala skolan! Vi hoppas att tekniken ska bli ett stort och bra hjälpmedel i att möta eleverna där de befinner sig -mitt i den digitala verkligheten -och på så sätt öka måluppfyllelsen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s